باشگاه خبری فراساحل: سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: نرخ تعرفه برخی از خدمات بندری در بوشهر کاهش یافت که باعث استقبال بیشتر صادرکنندگان و واردکنندگان و به دنبال آن رونق بندر بوشهر میشود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایرنا، نور الله اسعدی افزود: برای کمک به تحقق اهداف و سیاستهای اقتصاد مقاومتی، افزایش رقابت پذیری خدمات بندری و دریایی در منطقه و جهان، ارتقا توان صادرکنندگان و کاهش هزینه تمام شده کالاهای وارداتی در تعرفههای بندری و دریایی بازنگری چشمگیری صورت گرفته است. وی بیان کرد: در بخش کشتی عمده تغییرات تعرفه ای برای کاهش هزینه و جذب خطوط کشتیرانی بزرگ است که کاهش هزینه توقف کشتی کنار اسکله به میزان 10,5 درصد اعمال شده است.
اسعدی ادامه داد: کاهش تعرفه یاد شده با هدف کم کردن هزینههای مترتب بر کشتی، اعمال 2 شیوه برای عملیات تخلیه و بارگیری کشتی شامل ارائه تخفیف 30 درصدی برای کشتیهایی که پس از تخلیه کالا در بنادر کشور که مبادرت به بارگیری کالاهای صادراتی و یا ترانزیتی میکنند و نیز کاهش تعرفه خدمات تامین آب برای شناورهای ایرانی و خارجی حداکثر به میزان 50 درصد به منظور تکمیل زنجیره خدمات و جذب شناورهای خارجی است که منجر به ایجاد اشتغال در منطقه میشود. وی اضافه کرد: علاوه بر این تخفیف 70 درصدی به کشتیهای رو رو حامل کالای صادراتی، ترانزیتی است.
سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر ادامه داد: حذف هزینه لایروبی از مجموع هزینههای مترتب بر شناور سوخت رسان (در نتیجه کاهش هزینههای شناورهای سوخت رسان به میزان 20 درصد برای رونق عملیات سوخت رسانی درلنگرگاه داخلی و خارجی) دیگر تغییرات تعرفه ای مدنظر در حوزه کشتی در بنادر کشور است. وی اظهار کرد: عمده تغییرات تعرفه ای در بخش کالاهای غیرکانتینری نیز برای کاهش ماندگاری کالا و افزایش بهره وری در بنادر صورت گرفته است. اسعدی گفت: تخفیف تا سقف 10 درصد در هزینههای بندری شامل خن کاری و باربری با هدف تقویت توان رقابتی صادرکنندگان کالاهای فله خشک معدنی که ارزش آنها در بازارهای جهانی پایین است نظیرسنگ آهک، سنگ گچ، سنگ آهن، پودر کلینکر و غیره یکی از این تغییرات است. وی افزود: با توجه به اینکه اقلام یاد شده یکی از ظرفیتهای صادراتی بندر بوشهر است تخفیف یاد شده میتواند کمک شایانی به صادرکنندگان موادمعدنی در بوشهر باشد.
اسعدی یادآورشد: طراحی و تدوین تعرفههای انبارداری برای مواد معدنی اعم از فله و یا غیرفله با هدف کاهش هزینه انبارداری برای واردکنندگان و صادرکنندگان کالای یادشدها، کاهش مدت ماندگاری کالا و افزایش بهره وری بنادر با ایجاد تعرفه تصاعدی که با هدف ایجاد وحدت رویه در زمینه نحوه گرفتن هزینهها در بنادر کشور لحاظ شده دومین تغییری است که در این ارتباط میتوان به آن اشاره کرد. وی اظهار کرد: با هدف افزایش ترانزیت کالاهای غیرکانتینری از بنادر کشور برای فورواردرهایی که بیش از 75 هزار تن عملیات تخلیه و بارگیری در هر بندر داشته باشند تخفیف در خن کاری، باربری و انبارداری از 50 تا 70 درصد و نیز تخفیف در هزینه زیر بنایی منطقه ویژه از 55 تا 100 درصد در نظر گرفته شده است. اسعدی ادامه داد: در بخش کالاهای کانتینری عمده تغییرات تعرفه ای برای افزایش عملکرد کانتینری بویژه صادرات، ترانزیت و ترانشیپ صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: با این حال بندر بوشهر همان طور که در گذشتههای نه چندان دور دروزاه تجارت خلیج فارس به ایران بوده اکنون نیز ظرفیتهایی وجود دارد که میتواند بارقههای امید برای بازپس گیری این جایگاه تاریخی را روشن کند. اسعدی افزود: در این ارتباط با وجود تغییرات تعرفه ای صورت گرفته تلاشهایی در دست انجام است که این کاهش تعرفه در چند شاخص برای بندر بوشهر بصورت اختصاصی لحاظ شود. وی گفت: در سال حمایت از کالای ایران بخشی از این مهم در گرو صادرات محقق میشود که در زمینه همگان باید برای تسهیل سازی در این امر کمک کنند. اسعدی یادآور شد: بخشی از این امور در حوزه زیرساختها است که با طرحهای در دست اجرا در جزیره نگین و همچنین آغاز عملیات لایروبی کانال دسترسی بندر بوشهر در آینده نزدیک افق روشنی فراروی بندر بوشهر در حال شکل گیری است.
کد خبر : 5398
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir